Pericolele din noaptea de Revelion

Pericolele din noaptea de Revelion

Sfarsitul de an se apropie si o data cu el si ultima petrecere pe anul acesta. Este un motiv de bucurie pentru noi toti, insa nu si pentru animalul nostru de companie. Daca la miezul noptii noi ne bucuram de focurile de artificii, micii blanosi nu sunt incantati de acest spectacol luminos si galagios; acest cosmar poate afecta comportamentul patrupezilor si tocmai de aceea medicul veterinar va recomanda sa le administrati calmante pe baza de plante care nu provoaca dependenta.

In fiecare an, in preajma sarbatorilor de iarna, atat petardele cat si focurile de articificii provoaca un stres foarte mare pentru micutii blanosi. Atat zgomotele puternice, dar si luminile devin cosmaruri fie ca vorbim de animale de companie – caini sau pisici – dar si de animale salbatice.

Exista dresaje speciale care ajuta animalul sa nu se mai sperie foarte usor, exista si anumite rase de caini care nu au probleme cu zgomotele, dar cu toate astea va sfatuiesc sa faceti o vizita la medicul veterinar pentru a va recomanda cel mai bun calmant pentru animalul dumneavoastra de companie. Totodata , va recomand, daca aveti posibilitatea, in noaptea de revelion sa tineti animalul la adapost; fie ca vorbim de un garaj sau un spatiu inchis, animalele au nevoie  sa stea la adapost si totodata au nevoie mare de sprijin emotional in aceasta zi din an.

O alta metoda, mult mai usoara in „conditiile de casa” este infasurarea patrupedului. Si acum probabil o sa te intrebi, dar cum?! Infasurarea cainelui are proprietati complet diferite si provoaca o reactie diferita de imbratisari sau tinerea cu forta.

Există mai multe metode de infasurare a cainilor. Cea mai simpla dintre ele presupune folosirea unui tricou obisnuit sau pentru metode mai avansate, puteți utiliza un bandaj elastic. Accesati link-ul pentru a vedea exact cum se face si va garantez ca efectele sunt dintre cele mai bune: https://www.facebook.com/vetploiesti/photos/1655152731401941

Chiar daca s-au facut diverse petitii in mai multe orase din Romania cu privire la interzicerea focurilor de artificii in noaptea de revelion, aceastea momentan nu s-au concretizat; exista insa exemple de bune practici in orase din Europa (orase din Germania interzic folosirea artificiilor si a petardelor).

Va mai recomand ca in ajun de Revelion sa faceti o plimbare mai lunga cu catelul; astfel el va fi obosit atat fizic cat si psihic si isi va dori sa doarma mai mult timp cand ajunge acasa. Este foarte important sa ii aratati animalului ca este in siguranta si de aceea ideal ar fi sa nu deveniti agitat pentru ca animalul va simte si se va speria si mai tare.

Asadar, va recomand ca anul acesta sa va echipati corespunzator, sa ii oferiti un mediu sigur animalutului dumneavostra de companie, sa ii oferiti sprijin emotional si, mai presus de toate, pur si simplu, sa renuntati la artificii si petarde.