In 4 labe in sezonul rece

In 4 labe in sezonul rece

Temperaturile de peste 20°C, diminetile insorite si noptile calde in curand vor fi o placuta amintire. Asadar, sezonul rece se pregateste sa se instaleze si trebuie sa stim cum sa avem grija de animalutele noastre de companie. Pentru ca anotimpul rece sa fie mai usor de suportat trebuie sa luam in calcul urmatoarele aspecte:

1.       Vizita la medicul veterinar: inainte ca temperaturile negative sa isi faca simtita prezenta, vizita la medicul veterinar este importanta. Un examen complet pentru patruped inainte de sezonul racoros este recomandat pentru ca astfel putem evita unele boli. Pentru catei se recomanda vaccinarea impotriva tusei de canisa care mentine imunitatea timp de 1 an, dar si deparazitari externe, deoarece exista paraziti care rezista si pe care animalele ii pot contacta in functie de locurile pe care le frecventeaza.

Pentru cateii care sunt crescuti in curte, de retinut este ca bolile cele mai frecvente la acestia sunt pneumonia si gripa, iar daca observati ca animalul tuseste, nu mai are pofta de mancare si respira greu trebuie sa va prezentati la medicul veterinar.

 

2.       Toleranta la frig: inamicul numarul 1 este umezeala si trebuie sa acordam o mai mare atentie ingrijirii animalul de companie in acest sezon in special cele care stau la curte (loc aerisit si curatat zilnic; asternut curat si calduros).  Pentru ca temperatura corpului scade cu aproximativ 25% trebuie sa tinem cont sa nu tundem blanita in acest sezon, intrucat ea reprezinta principalul “scut” de protectie impotriva frigului. Pentru animalul de companie care este crescut in casa un culcus calduros departe de o sursa de caldura directa (radiatoare sau lampi) este perfect pentru acest sezon rece. https://dralex.ro/caini/pentru-acasa/cosuri-si-paturi

 

3.       Igiena labutelor: e important de retinut ca in acest sezon, labutele cainilor sunt uscate si crapate.

De retinut este faptul ca in sezonul rece se folosesc substante care pot fi daunatoare pentru patrupedul nostru

-          Scurgerile de antigel – folosit la automobile sau in instalatii de incalzire, acesta are un miros placut si un gust dulce si il poate atrage foarte usor pe animalul de companie, dar consumul ii poate fi fatal daca nu este tratat de urgenta.

-          Substantele antiderapante – sunt folosite pentru deszapezirea strazilor si tocmai de aceea trebuie sa avem grija sa nu manance zapada. Totodata dupa plimbare este bine ca igiena labutelor sa fie facuta foarte bine pentru a nu ingera substantele chimice care pot provoca intoxicatii. De asemenea, recomand ca blanita de la labute sa fie taiata pentru a evita sa se formeze bucati de gheata.

-          Sarea – benefica pentru oameni, dar nu si pentru labutele patrupedului care pot suferi de cele mai multe ori leziuni.